Măsuri de siguranță pentru pacienți in contextul pandemiei cu Covid 19

Home / Măsuri de siguranță pentru pacienți in contextul pandemiei cu Covid 19

În momentul confirmării telefonice a programării dumneavoastră, vi se vor solicita informații specifice cu privire la starea de sănătate și orice simptomatologie existentă. De asemenea vi se vor solicita și date privind eventualul contact cu persoane confirmate sau suspecte de infecție COVID 19.

Vă rugăm să vă prezentați pentru consultații cu maxim 5 minute înainte de ora programată, neînsoțiți de aparținători. Dacă acest lucru nu este posibil, în cazuri excepționale, vă puteți prezenta însoțiți de maxim un aparținător.

La intrarea în clinică veți fi primiți în zona de triaj epidemiologic, special amenajată la intrarea în Gema Clinic. Vi se va lua temperatura pentru excluderea unei temperaturi mai mari de 37,3 grade Celsius. Apoi veți completa un chestionar de triaj epidemiologic al cărui scop este prevenirea și limitarea infectiei cu COVID-19.

Dacă, pe baza datelor furnizate (telefonic sau la prezentarea la consult), există probabilitatea de a fi contact apropiat sau caz suspect, programarea va fi anulată, și veți fi consiliat despre următorii pași care trebuie făcuți, conform recomandărilor autorităților sanitare.

Pentru a reduce riscul epidemiologic, accesul aparținătorilor va fi permis numai în cazuri excepționale (pacienți care necesită ajutor). În aceste situații, procedurile menționate vor fi urmate și de persoana care însoțește pacientul.

În spațiul Gema Clinic va fi permis accesul doar unui singur pacient.

Pe perioada în care vă aflați în cadrul clinicii vă rugâm să respectați urmatoarele reguli:

 • Purtați echipamentul de protecție pe toată perioada prezenței în cadrul clinicii: mască, mănuși și botoși.
 • Dezinfectați mâinile la intrarea in Gema Clinic, la părăsirea acesteia, după utilizarea grupurilor sanitare și în orice altă situație ce impune acest lucru. În acest scop vor fi utilizate produsele ce vor fi puse la dispoziție de către Gema Clinic.
 • Aplicați corect măsurile de igienă în cazul tusei sau a strănutului (folosirea șervetelelor de unică folosință sau tehnica de a tuși sau strănuta în interiorul cotului flectat)
 • Spălați mâinile și dezinfectați-le după contactul cu secrețiile respiratorii
 • Limitați la minimum posibil atingerea obiectelor și a suprafețelor din zona de așteptare și din cabinete
 • Vă rugăm să limitați la minimum posibil timpul petrecut în Gema Clinic
 • Păstrați o distanță de siguranță de minimum 1,5 m față de alte persoane, cu excepția, bineînțeles, a consultului fizic și a altor investigații ce presupun un contact mai apropiat cu medicul curant
 • Optați, pe cât posibil, pentru plata cu cardul.

Pe lângă respectarea acestor reguli, Gema Clinic a luat măsuri specifice pentru siguranța dumneavoastră:

 • Programările în cadul Clinicii au fost spațiate corespunzător.
 • Veți avea la dispoziție produse de dezinfecție în locuri ușor accesibile și în cantități suficiente.
 • Au fost îndepărtate din zona de așteptare, băi și din cabinete obiectele non-necesare, manipulabile de către alți pacienți (reviste, materiale publicitare, machete anatomice etc.)
 • Programul clinicii va fi limitat, cu efectuarea doar a acelor consultații care sunt absolut necesare.

Noi ne asigurăm de calitatea actului medical și de siguranța dumneavoastră. Dumneavoastra vă protejați pe dvs. și pe cei din jur, fiind responsabil și respectând toate recomandările și instrucțiunile furnizate de către autorități și de către Gema Clinic!

Vă mulțumim!