Conf. Univ. Dr. Dragoș Georgescu

Medic primar urolog

Conf. Univ. Dr. Dragoș Georgescu este medic primar urolog, doctor în știinte medicale, cu competență de ecografie generală.

Cu o experiență profesională, știintifică și didactică de 25 ani, a efectuat mai mult de 10.000 de interventii chirurgicale endoscopice si deschise.

În activitatea sa a parcurs toate etapele ierarhice profesionale și universitare. În anul 2005 a devenit medic primar urolog. În același an a dobândit titlul de Doctor în Științe Medicale, după susţinerea tezei cu titlul: “Alternative endoscopice de tratament în litiaza ureterală”.

Din anul 2014 este Șeful Secției Clinice de Urologie a Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan iar în anul 2015 i s-a conferit titlul de Conferențiar Universitar.

Activitate profesională și științifică este completatǎ prin numărul mare de cărți și capitole la care este coautor, alături de personalitǎţi de prestigiu ale urologiei românești dintre care menționăm:

  • Tratat de Urologie (sub redacţia Prof. Dr. I. Sinescu, Conf. Dr. G. Gluck), 2009.
  • Chirurgia endoscopică a aparatului urinar inferior (sub Redacţia Prof. Dr. P. Geavlete), 2011.
  • Tratat de Endourologie (sub redacţia Prof. Dr. P. Geavlete), 2013.
  • Texbook of Endourology (sub redacţia Prof. Dr. P. Geavlete), 2015

Este membru al Asociaţiei Române de Urologie, al Asociaţiei Europene de Urologie, Societății Române de Chirurgie, al European Society of Urological Imaging (membru asociat al board-lui societăţii), precum și al Societăţii Internaţionale de Urologie (SIU).

Conf. Dr. Dragoș Adrian Georgescu este referent științific pentru mai multe reviste medicale prestigioase: Canadian Urological Association Journal, The Medical Ultrasonography Journal, Chirurgia, American Journal of Case Reports, Medical Science Monitor etc.

A participat la peste 60 de manifestări științifice naționale și internaționale, fiind autor sau coautor la un număr de  peste 500 de lucrări abordând arii tematice variate din patologia urologică, făcând parte din comitetele de organizare ale unor manifestări științifice naţionale (Simpozionul Naţional de Endourologie Bucureşti, mai 1998, Simpozionul ”Prospecţii moderne ale cercetării imagistice în ecografia Doppler aplicată în patologia urologică).

De asemenea, a fost invitat ca speaker sau chairman la congrese și simpozioane naționale și internaționale, printre care:

  • 2nd Meeting of the EAU Section of Urological Imaging, Berlin 2012
  • Simpozionul „Ziua Urologiei”, Bucureşti 2009
  • Conferinţa Internaţională Progress in Uro-Oncology, Cluj 2013
  • Simpozionul „Medicina Personalizată în cancerul de prostată” Sinaia 2014

Este absolvent a peste 25 cursuri de formare profesionala incluzând un Clinical Fellowship la Hopital Erasme, Universite Libre De Bruxelles (1999-2000) și Weill Cornell MasterClass in Urology (2007).

Dintre premiile primite menționam Reviewer of the Year al Canadian Urological Association și premiul “Constantin C. Iliescu” al Academiei de Stiinte Medicale din Romania, 2014,  pentru “Tratat de Endourologie” sub redactia P. Geavlete.